NHPOP logo

Opkomende acts die worden begeleid door professionele muzikanten met een flinke bak ervaring. Gedurende ons project Op Sleeptouw krijgen zes acts deze kans en worden één op één verder geholpen door hun eigen master, op basis van hun behoeftes. Eén van die masters is Kevin Stunnenberg, die je goed zou kunnen kennen als de frontman van Birth Of Joy, de Nederlandse rockband die tot begin 2019 zo’n 10 jaar lang door Europa toerde en vele festivals en podia is langs geweest. En daarna onder eigen naam verder is gegaan met zijn solo project. Niet alleen werkt hij tijdens Op Sleeptouw samen met de Alkmaarse bluesrock band Moondaze, ook was hij er tijdens één van de workshopdagen bij om tips en tricks te delen. Hoe hij zijn deelname aan Op Sleeptouw heeft ervaren, lees je hier:

Welke quote is je het meest bijgebleven van tijdens je deelname en waarom?
“Tijdens mijn deelname zijn er heel veel goede adviezen gegeven door meerdere professionals, uit verschillende takken van de popmuziek branche. Dus dat is wel moeilijk kiezen. Ik denk dat ‘Geloof in jezelf en ga er 10000 procent voor’ wel de quote is die mij het meest is bijgebleven. Dat is de kern van het artiestschap en authenticiteit. Daar zit ook een stukje vallen en opstaan bij. Hier worden we uiteindelijk allemaal beter van.”

Waarom vind je het leuk om mee te doen aan Op Sleeptouw?
“Van jongs af aan was muziek maken mijn lust en mijn leven. Bij Op Sleeptouw kom je alleen maar mensen tegen die dezelfde passie hebben. Dat vind ik een hele fijne en inspirerende sfeer. En die inspiratie weer meegeven aan opkomende acts is heel tof om te doen.”

Heb je zelf ook iets geleerd of ontdekt door je deelname als master?
“Van zowel van mede coaches als deelnemende acts heb ik enorm veel geleerd. De muziekindustrie verandert constant en het is zeer interessant om erachter te komen wat de verschillende visies daarop zijn.”

Heb je toffe nieuwe muziek ontdekt van de deelnemende acts? Wat is je het meest bijgebleven? Je favo ontdekking?
“Er zit heel veel talent bij de deelnemende acts. Moondaze rockt de tent op zijn kop met vette gitaariffs, zware drums en een elegante frontvrouw/bassiste. GUYY maakt dikke popmuziek waar je niet om heen kan. De dames van Lillith hebben zichzelf na het wegvallen van hun bassiste herpakt en zijn doorgegaan onder de naam RIOT PILL. Dit getuigt van waar doorzettingsvermogen.”

Wil je een kleine tip meegeven vanuit jouw vakgebied?
“Spelen, spelen, spelen en nog eens spelen!” 

Gaan we binnenkort iets nieuws van je horen? Of ben je met iets tofs bezig dat je wilt delen?
“Ik ben begin dit jaar met mijn solo act naar buiten gekomen, Kevin Stunnenberg, waarmee ik gevoelige Nederlands- en Engelstalige liedjes maak. Ik werk aan allerlei dingen hiervoor dus daar kan je de komende tijd zeker wat van zien en horen. Ik speel in ieder geval aanstaande vrijdag tijdens Duyck in het Fort in Hoofddorp, 3 september in Cinetol in Amsterdam en 18 september bij Het Veerkwartier in Haarlem. Meer info daarover vind je op mijn facebookpage.