NHPOP logo

Onze zes opkomende en totaal verschillende masteracts uit Noord-Holland beklimmen zondagmiddag 18 oktober het podium in Victorie in Alkmaar voor de eindpresentatie. Ze hebben de afgelopen maanden meegedaan aan project ‘Op Sleeptouw’ en laten tijdens deze eindpresentatie zien wat ze daarvan hebben meegenomen. Ze volgden workshops en kregen één op één begeleiding en tips, ieder van hun eigen master. Tijdens de masterclassshows in september konden ze nog even oefenen, maar deze middag is er om te showen waar de acts nu staan.

I.v.m. de uitvoering van de coronaprotocollen is de eindpresentatie opgedeeld in twee delen. Tickets voor de deel één vind je hier en klik voor tickets voor deel twee hier.

Het eerste deel is de eer aan:

Jacob D. Edward
Jacob D. Edward is een folky songwriter die zowel kleine, gevoelige als grotere rauwe nummers schrijft over intrigerende, complexe onderwerpen. Hij wordt geïnspireerd door het werk van invloedrijke songwriters zoals Leonard Cohen, Nick Drake en Jason Molina.

VDP
Wij zijn VDP wat staat voor Van de Polder.
Een movement wat onstaan is door een vriendengroep uit Hoofddorp en omstreken, waarvan drie jongeren zich verdiepen in het maken van muziek.

Minor Citizen
“Drie topmuzikanten met grote potentie”, aldus 3voor12 Noord-Holland. Een samensmelting van de sounds van Royal Blood en Death From Above. Met een vlijmscherp randje slingert deze driekoppige machine zijn catchy songs het publiek in. “Een bak energie en exploderende gitaren in de lijn van Foo Fighters en QOTSA” (The Daily Indie).”

Het tweede deel is het podium voor:

3:AM
3:AM bestaat uit Katrina Manaog, Donovan Hilbrink en Ruby Souvernir. Ze hebben de afgelopen jaren solo, in een groep en als trio vele optredens gedaan. Dat laatste beviel zo goed dat ze besloten het serieuzer aan te pakken. Met hun originele manier van harmonieën zingen maken ze van elke ballad en uptempo song hun eigen versie.

GUYY
Guyy klinkt alsof je, na 14 uur gedanst te hebben in een underground nachtclub, de zon ziet opkomen. Het frisse Indie-collectief brengt naast muziek ook fashion, fotografie en grafische kunst samen in een tornado van jong talent. Verwacht vunzige synthesizers, catchy vocals, en dansbare beats die tot in je sokken door trillen.

Moondaze
Geïnspireerd door blues/rock bands uit de jaren ’70 maken ze furore met energieke liveshows, catchy hooks en sexy riffs. Marja Boender, Sebas Fledderman en Tom Beemster zijn Moondaze. Aan creativiteit en ambitie geen gebrek bij dit jonge powertrio. De band is hard op weg om een gevestigde naam te worden binnen de Nederlandse blues/rock scene, en lijkt klaar om de rest van Europa te veroveren.

Artwork door Lucas Maurits