NHPOP logo

Op Sleeptouw

NH-Pop keert terug met een gloednieuw ontwikkelingstraject

Tijdens Op Sleeptouw wordt een selectie van Noord-Hollands poptalent gekoppeld aan ervaren professionals, die hen helpen zich verder te ontwikkelen en verder te komen als act. De professionals delen hun kennis en expertise op het gebied van o.a. performance, geluid, organisatie en PR en communicatie, beantwoorden vragen en coachen de acts, waarmee de artiesten worden klaargestoomd voor volgende stappen in hun muzikale carrière.

Leren wat de act nodig heeft
We werken tijdens Op Sleeptouw met zes masteracts en een selectie, bestaande uit uiteenlopende genres. Van punk tot hip-hop en van echte pop tot bluesrock, alle genres binnen de popcultuur kunnen bij ons terecht.

De masteracts krijgen één op één begeleiding van een master, een ervaren muzikant die past bij hun genre en aansluit op de hulpvragen. De masters begeleiden hun acts en geven feedback tijdens ‘masterclassshows’. Samen werken ze aan het verbeteren van sound, podiumpresentatie en andere aspecten, om vervolgens het eindresultaat te showen tijdens de eindpresentatie. Daarnaast doen de masteracts gezamenlijk mee aan drie workshopdagen, waar professionals uit de muziekindustrie tips delen en vragen beantwoorden binnen de thema’s ‘de muziekindustrie anno nu’, ‘professionalisering in de muziek’ en ‘PR & marketing’.

De selectie heeft haar eigen workshopdagen. Twaalf acts worden aan de hand van verschillende thema’s wegwijs gemaakt in de muziekindustrie en worden hierin gecoacht door verschillende soorten professionals.

Daarbij kunnen zowel de masteracts als de selectie bij ons terecht met vragen, het uitbreiden van hun netwerk en bieden we ze de mogelijkheid om zich te presenteren via onze online kanalen.

De groep masteracts en selectie zijn tot stand gekomen door tips van de verschillende podia in Noord-Holland. Zij stuurden ons een lijst met acts die zij op hun radar hadden, waaruit wij als organisatie de selecties hebben gemaakt. De masteractselectie bestaat uit GUYY, VDP, RIOT PILL, Jacob D. Edward, Moondaze en 3:AM. Meer over de masteracts en met welke master ze werken, vind je hier. De selectie bestaat uit Loes Fabienne, KY, Black Operator, Minor Citizen, 3 Point Landing, Mill Green, Moon Unit, Her Alt, The Mocks, La Nique en Last Thursday.

Team
Het team van Op Sleeptouw bestaat uit Rob Kuiphuis (projectcoördinator), Frank Bond (projectleider) en Nadieh Bindels (communicatiemanager).

Het project Op Sleeptouw wordt mede mogelijk gemaakt door:
De fondsen:

En de Noord-Hollandse podia:
Patronaat Haarlem, Duycker Hoofddorp, Victorie Alkmaar, P3 Purmerend, Manifesto Hoorn, Flux Zaandam, PX Volendam en P60 Amstelveen.