NHPOP logo

Nog heel even en dan gaan we echt van start met ons project ‘Op Sleeptouw’. De komende maanden worden zes masteracts op sleeptouw genomen door hun eigen masters, professionele muzikanten met een flinke bak ervaring. De acts worden één op één begeleidt en gecoacht op basis van waar zij behoefte aan hebben. Daarnaast krijgen de acts tijdens op sleeptouw gedurende verschillende workshopdagen tips en tricks mee van professionals uit de muziekindustrie en treden ze op tijdens drie masterclassshows en een eindpresentatie.

Even voorstellen:
We hebben zes uiteenlopende acts uit Noord-Holland geselecteerd en een master gezocht die helemaal aansluit bij hun genre en wat ze willen leren.

GUYY gaat aan de slag met master Thijs van der Klugt. Deze vijf-koppige band met Haarlem als thuisbasis is ontstaan liefde voor eighties sounds, disco-vibes en grove hiphop beats. Ze werkten al met Thijs van der Klugt (Baskerville/ producer) samen en kunnen dat nu nog uitgebreider doen.

Moondaze heeft haar master helemaal gevonden in Kevin Stunnenberg, de oud frontman van Birth of Joy. Het powerrocktrio uit Alkmaar timmerde al lekker aan de weg, maar met de support van Kevin kan dat alleen nog maar beter worden.

Jacob D. Edward wordt op sleeptouw genomen door singer-songwriter Yorick van Norden. De singer-songwriter uit Volendam gaat de fijne kneepjes van het vak helemaal onder de knie krijgen behulp van Yoricks jarenlang opgedane kennis en expertise.

VDP (ofwel Van De Polder) krijgt de komende tijd skills mee van Jayh Jawson. Het kan dan ook bijna niet anders dan dat we deze hiphoppers uit de Haarlemmermeerpolder alleen maar harder gaan zien knallen de komende maanden.

Riot Pill is de punkrockreïncarnatie van Lilith en gaat een heleboel meekrijgen van Jasja Offermans, de bassiste van de Nederlandse rockband Indian Askin.

Poptrio 3:AM wordt meegenomen aan de hand van zangeres Ann- Fay. Met de kennis die Anne-Fay in huis heeft, belooft het een ontzettend leerzame tijd te gaan worden.