header-popkanjers1
header-popkanjers2
nhpop-log-fest

Programmeringsregeling

NH-Pop lanceert in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland: de Noord-Hollandse Popkanjers! Een van de regelingen is de programmeringsregeling.

Wat is de Programmeringsregeling?

De programmeringsregeling geeft Noord-Hollands poppodia financiële ruimte om opkomende Noord-Hollands talenten te boeken. Per act kan  een vergoeding van 500 euro worden aangevraagd. Dit geldt ook voor livestreams en buitenoptredens.

Wie kan er aanvragen?

De regeling is bedoeld voor artiesten die eigen werk maken en afkomstig zijn uit Noord-Holland. In het geval van een band of act betekent dit dat de meerderheid van de leden woonachtig is in Noord-Holland en actief bezig is zich te profileren in de Noord-Hollandse popscene. Je hoeft geen stichting, vereniging of andere rechtsvorm te hebben om een aanvraag te kunnen doen.

Je dient je aanvraag in samen met het podium uit jouw regio of een ander poppodium in Noord-Holland waar je graag wilt optreden.

Waarvoor kan een bijdrage worden aangevraagd?

Je kunt aanvragen voor een vergoeding van jouw optreden bij het Noord-Hollandse poppodium.

Hoeveel kun je aanvragen?

Je kunt 500 euro aanvragen.

Wanneer moet je aanvraag binnen zijn?

De Popkanjer-commissie komt vanaf aanvang van de regeling op 1 april 2021 vier keer samen. Aanvragen die voor de genoemde deadline binnen zijn en voldoen aan de criteria, worden dan besproken. Enkele dagen hierna krijg je bericht.

 • Deadline aanvraagronde 1, vrijdag 21 mei 2021
  Uitslag week van 31 mei 2021
 • Deadline aanvraagronde 2, vrijdag 23 juli 2021
  Uitslag week van 2 augustus 2021
 • Deadline aanvraagronde 3, vrijdag 24 september 2021
  Uitslag week van 4 oktober 2021
 • Deadline aanvraagronde 4, vrijdag 26 november 2021
  Uitslag week van 6 december 2021

De aanvraag is ingediend en dan?

De Popkanjer-commissie komt vanaf de start van deze regeling op 1 april 2021, vier keer samen om aanvragen te bespreken, daarna krijg je zo snel mogelijk te horen of jouw aanvraag is goedgekeurd. Deze regeling is een pilot in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland en loopt in eerste instantie van 1 april 2021 tot het einde van dit jaar.

Download hier je aanvraagformulier en upload deze ingevuld op het formulier hieronder.