header-popkanjers1
header-popkanjers2
nhpop-log-fest

Makersregeling

NH-Pop lanceert in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland: de Noord-Hollandse Popkanjers! Een van de regelingen is de makersregeling.

Met de makersregeling vraag jij een financiële bijdrage aan om jouw project te realiseren. Dit met ondersteuning van een van de deelnemende Noord-Hollandse poppodia. Of je nu rapper bent, producer, songwriter of snoeiharde rock maakt, deze regeling helpt je project op weg met een bijdrage. Per project kan er 1000 euro worden aangevraagd.

Wie kan er aanvragen?

De regeling is bedoeld voor artiesten die eigen werk maken en afkomstig zijn uit Noord-Holland. In het geval van een band of act betekent dit dat de meerderheid van de leden woonachtig is in Noord-Holland en actief bezig is zich te profileren in de Noord-Hollandse popscene. Je hoeft geen stichting, vereniging of andere rechtsvorm te hebben om een aanvraag te kunnen doen.

Je dient de aanvraag samen met het podium uit jouw regio. Dit podium fungeert dan als jouw ambassadeur.

Waarvoor kan een bijdrage worden aangevraagd?

Je kunt aanvragen voor een investering die jou muzikale carriére verder op weg door middel van een helder project. Denk bijvoorbeeld aan opnamen van een album, EP of single, een video, coaching of het inhuren van professionals, de ontwikkeling van een vernieuwend liveconcept of een tour in het binnen- of buitenland.

Hoeveel kun je aanvragen?

Je kunt 1000 euro aanvragen.

Wanneer moet je aanvraag binnen zijn?

De Popkanjer-commissie komt meerdere keren samen. Aanvragen die voor de genoemde deadline binnen zijn en voldoen aan de criteria, worden dan besproken. Enkele dagen hierna krijg je bericht.

 • Deadline aanvraagronde 1, vrijdag 25 februari 2022
  Uitslag week van 7 maart 2022
 • Deadline aanvraagronde 2, vrijdag 29 april 2022
  Uitslag week van 9 mei 2022
 • Deadline aanvraagronde 3, vrijdag 24 juni 2022
  Uitslag week van 4 juli 2022
 • Deadline aanvraagronde 4, vrijdag 2 september 2022
  Uitslag week van 12 september 2022
 • Deadline aanvraagronde 5, vrijdag 28 oktober 2022
  Uitslag week van 7 november 2022

De aanvraag is ingediend en dan?

De Popkanjer-commissie komt vijf keer samen om aanvragen te bespreken, daarna krijg je zo snel mogelijk te horen of jouw aanvraag is goedgekeurd.

Download hier je aanvraagformulier en upload deze ingevuld op het formulier hieronder.