NHPOP logo

Voor ons project Op Sleeptouw selecteerden we met de hulp van verschillende poppodia opkomende Noord-Hollandse acts die mee konden doen aan workshopdagen. Deze selectie kon zo met allerlei professionals uit de muziekindustrie in gesprek over alles wat ze maar wilde weten over muziek maken en op de markt brengen. De Alkmaarse band 3 Point Landing is één van die acts en deelde zijn Op Sleeptouw-ervaring:

Meteen nadat we hoorden dat we geselecteerd waren voor Op Sleeptouw waren we enthousiast. Want de kans om met tientallen professionals uit het vak te spreken, krijg je normaal alleen bij evenementen als Muzikantendag of No mans Land, maar dan heb je maar 10 minuten en kun je hoogstens twee mensen spreken.

Op Sleeptouw geeft een veel persoonlijkere benadering: er is meer tijd, een chille sfeer en veel coaches bieden daarnaast nog mogelijkheid om vragen te mailen; echt top als je toch nog even feedback wilt op een demo of nog iets wilt navragen.

We hebben van elke coach wel iets opgestoken, groot of klein. Al die nieuwe bevindingen ondersteunen elkaar weer en maken een soort bron van inspiratie. Soms kregen we zelfs de bevestiging dat we iets al goed doen. We zijn een paar jaar bezig als 3 Point Landing en toch tastten we op veel vlakken nog in het duister; als je dan van Edwin van Andel hoort dat je goed eigen geluid hebt en tijdloze sfeer neerzet is dat super motiverend! 


Tips & Tricks
Het is moeilijk om een favoriete ontdekking op te noemen, omdat we van elke coach wel iets waardevols hebben gehoord. Abel van Gijlswijk raadde ons aan een social media plan te maken voor onze EP en om vooral veel persoonlijke dingen te delen met onze fans. De tip van Melanie Esther, om met onze fans in DM contact te komen, sloot daar meteen op aan. Van Tobías Huveneers kregen we ook een gouden (praktische) tip; bij het mailen van podia en festivals vooral benoemen waarom we juist op dat podium willen staan en waarom we tussen de andere artiesten passen. En daarbij hoort natuurlijk ook dat we research doen naar podia die we niet kennen. En Janneke Nijhuijs kwam met een quote die helemaal klikte met ons: “Show, don’t tell.” Chris Moorman kwam met dezelfde wijsheid: mensen zelf laten uitvogelen waar onze muziek over gaat, dat past ook erg goed bij de filmische vibe van onze liedjes. 

Eigen plannen
Door Corona konden we in april helaas de studio niet in om onze debuut EP op te nemen, dus in plaats daarvan zijn we nog meer liedjes aan het schrijven (wat we ook delen op onze IG Stories). Die kunnen dan worden toegevoegd op het EP of misschien wordt dat zelfs een tweede EP die kort na de eerste uitkomt. 

We maken ook ‘quarantaine versies’ van een paar van onze songs voor YouTube. En we deden laatst mee aan een nieuw initiatief van Podium Victorie: De Deurmat Sessies. Victorie kwam ons interviewen en filmde hoe we onze single ‘Journey’ live op onze deurmat speelden. Het is te zien op de socials van Victorie.

Zaterdagmiddag is 3 Point Landing live te zien via de live stream vanuit P60 tijdens De Op Sleeptouw Sessies. Check voor meer info het facebookevent.