Deze acts ontvangen een financiële bijdrage in tweede ronde Noord-Hollandse Popkanjers

La nique P60

Foto: La Nique in P60 door Paul Gabel

NH-Pop maakt de nieuwe acts bekend die de Popkanjers ontvangen. De Popkanjers is een financiële bijdrage van NH-Pop en het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland. De volgende acts zullen deze stimuleringsregeling ontvangen: De programmeringsregeling is toegekend aan Laurens Tol, Kapot!, La Nique, Wies en de Liefde en KVBA . Voor de makersregeling zijn de aanvragen van Kolbak, Oliver Aron, Pyn en Marathon gehonoreerd.

Tijdens de eerste ronde van de Popkanjers ontvingen al tien acts een bijdrage vanuit de Noord-Hollandse Popkanjers. Zo releasede Een Kasper zijn EP in Patronaat met de programmeringsregeling. En lanceerde Tape Toy een gloednieuwe single met videoclip.

Noord-Hollandse Popkanjers

Op 1 april 2021 lanceerde NH-Pop de Noord-Hollandse Popkanjers in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland. Dit is een nieuwe stimuleringsregeling voor popmuzikanten in Noord-Holland. Met deze financiële bijdrage kunnen zij de volgende stap in hun muzikale carrière. 

Acts en bands kunnen een aanvraag doen van €500 voor een optreden via de ‘programmeringsregeling’ of €1000 euro voor een talentontwikkelingsproject om een ambitieus project te ondersteunen op weg naar de volgende stap in hun carrière, de zogeheten ‘makersregeling’. Dit doen zij samen met een poppodium uit hun regio. Dit podium is in het hele traject de partner en tevens de persoonlijke ambassadeur van deze act.

Er kunnen weer nieuwe plannen worden ingediend via www.nhpop.nl/popkanjers.  De volgende aanvraagronde sluit op 24 september 2021. Hier zijn ook de sluitdata voor de volgende rondes te vinden.