Maak kennis met de acts van Popkanjers ronde drie!

EVA

Foto: Eva van Manen

NH-Pop maakt de acts bekend die de Popkanjers uit de derde ronde in ontvangst mogen nemen. Popkanjers is een financiële bijdrage van NH-Pop en het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland. De volgende acts zullen deze stimuleringsregeling ontvangen: De programmeringsregeling is toegekend aan The Mocks en Eva van Manen. Voor de makersregeling zijn de aanvragen van Wytiki, Loveless, Ciao Lucifer en CUT_ gehonoreerd.

The Mocks

Afkomstig uit Nieuw-Vennep, is de nieuwe beatsensatie genaamd the Mocks! De energieke driemansgroep brengt een stijlvolle combinatie van (neder)beat en 60s garage rock. Hun repertoire doet denken aan The Motions, The Kinks & The Pretty Things. December 2020 is de eerste release van de band verschenen, namelijk het singeltje “My Girl”. 

Eva van Manen

De Nederlandse artieste Eva is singer-songwriter, producer, dichter, ofwel: multitalent. Op haar debuutalbum Politiek & Liefde (2018) liet ze horen dat ze zich niet gebonden voelt aan één stijl: electronica, jazz en gitaarpop buitelen over elkaar heen, met Van Manens inventieve en originele teksten als gemeenschappelijk element. Soms doet ze denken aan Eefje de Visser of Spinvis (met wie ze al eens samenwerkte), maar Eva van Manen is toch vooral Eva van Manen.

Wytiki

Loveless

Ciao Lucifer

Het concept achter Ciao Lucifer is simpel: pure bromance. Gewoon twee hartsgappies die met een gitaar en een drumstel in hun rode Peugeootje naar je stad komen. Alle nummers zijn zorgvuldig gecheckt door een strenge commissie van vriendinnen die graag dansen. Als zij het stom vinden dan gooien ze het liedje weg. Wat er overblijft is vriendschap in geluidsvorm. Lo-fi powerpop. Denk: The Kills, The Beatles, Unknown Mortal Orchestra.

CUT_

Het Amsterdamse elektronische duo CUT_ heeft de afgelopen vijf jaar hun stempel gezet op de elektronische popscene van Nederland. Gedreven door een constante zoektocht naar nieuwe geluiden en melodieën verleggen ze de grenzen van wat een popnummer kan zijn. Het duo brengt eigenwijze diepe popsongs met slepende synths, hoekige ritmes en scherpe zanglijnen.

Noord-Hollandse Popkanjers

Op 1 april 2021 lanceerde NH-Pop de Noord-Hollandse Popkanjers in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland. Dit is een nieuwe stimuleringsregeling voor popmuzikanten in Noord-Holland. Met deze financiële bijdrage kunnen zij de volgende stap in hun muzikale carrière. 

Acts en bands kunnen een aanvraag doen van €500 voor een optreden via de ‘programmeringsregeling’ of €1000 euro voor een talentontwikkelingsproject om een ambitieus project te ondersteunen op weg naar de volgende stap in hun carrière, de zogeheten ‘makersregeling’. Dit doen zij samen met een poppodium uit hun regio. Dit podium is in het hele traject de partner en tevens de persoonlijke ambassadeur van deze act.

Er kunnen weer nieuwe plannen worden ingediend via www.nhpop.nl/popkanjers.  De volgende aanvraagronde sluit op 26 november 2021. Hier zijn ook de sluitdata voor de volgende rondes te vinden.