Tien acts ontvangen de eerste Noord-Hollandse Popkanjers

NH Pop

De eerste tien acts ontvangen de Popkanjers, een financiële bijdrage van NH-pop en het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland. In de eerste ronde krijgen Eyal, Kafka en Een Kasper een bijdrage in de programmeringsregeling voor een optreden. En Leah Rye, GUYY, Illuster, Jacob D. Edward, Naomi Snell, Tape Toy en Daan Krakers & The Algorithms een toekenning voor de makersregeling om een project te realiseren.

Tien acts

De eerste ronde voor de Popkanjers opende op 1 april en sloot op 21 mei. De aanvragen worden beoordeeld door professionals uit de muziekindustrie – de  Popkanjer-commissie. Zij hebben de aanvragen gehonoreerd van: Eyal, Kafka en Een Kasper in de programmeringsregeling en Leah Rye, GUYY, Illuster, Jacob D. Edward, Naomi Snell, Tape Toy en Daan Krakers & The Algorithms in de makersregeling 

De Popkanjers-commissie bestaat uit:  Lisa de Jongh (Patronaat), Pien Feith (Friendly Fire), Barend Brieffies (Excelsior Recordings), Tobias Huveneers (Victorie Alkmaar), Sander Boschma (Artex Kunstenschool, Triade Huis van de Kunsten), Chris Dekker (De Bassist, Musicmaker, De Gitarist) en Frank Bond (NH-Pop, King Forward Records). De volgende aanvraagronde sluit op 23 juli 2021.

Noord-Hollandse Popkanjers

Op 1 april 2021 lanceerde NH-Pop de Noord-Hollandse Popkanjers in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland. Dit is een nieuwe stimuleringsregeling voor popmuzikanten in Noord-Holland. Met deze financiële bijdrage kunnen zij de volgende stap in hun muzikale carrière. 

Acts en bands kunnen een aanvraag doen van €500 voor een optreden via de ‘programmeringsregeling’ of €1000 euro voor een talentontwikkelingsproject om een ambitieus project te ondersteunen op weg naar de volgende stap in hun carrière, de zogeheten ‘makersregeling’. Dit doen zij samen met een poppodium uit hun regio. Dit podium is in het hele traject de partner en tevens de persoonlijke ambassadeur van deze act.

Er kunnen weer nieuwe plannen worden ingediend via www.nhpop.nl/popkanjers. Hier zijn ook de sluitdata voor de volgende rondes te vinden.