Vijf ontvangen de Noord-Hollandse Popkanjers

91a5ce_b62086b5182b4814ba5e97f340aacf1c_mv2

Ook in 2022 kunnen acts uit Noord-Holland weer een aanvraag indienen voor de Noord-Hollandse Popkanjers.  Met deze financiële bijdrage, van NH-Pop in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland, kunnen zij de volgende stap zetten in hun muzikale carrière. In de eerste ronde van dit jaar zijn de aanvragen van vijf acts gehonoreerd. Zo krijgen Johnny en M.Lucky een bijdrage in de programmeringsregeling voor een optreden. En Erik Reino, POM en Milou Mignon een toekenning voor de makersregeling om een project te realiseren.

Toekenning eerste ronde

In de eerste ronde krijgen Johnny en M.Lucky een bijdrage in de programmeringsregeling voor een optreden. En Erik Reino, POM en Milou Mignon  een toekenning voor de makersregeling om een project te realiseren.

De Popkanjers-commissie bestaat uit:  Lisa de Jongh (Patronaat), Pien Feith (Friendly Fire), Barend Brieffies (Excelsior Recordings), Tobias Huveneers (Victorie Alkmaar), Sander Boschma (Artex Kunstenschool, Triade Huis van de Kunsten), Chris Dekker (De Bassist, Musicmaker, De Gitarist) en Frank Bond (NH-Pop, King Forward Records). De volgende aanvraagronde sluit op 23 juli 2021.

Noord-Hollandse Popkanjers

Op 1 april 2021 lanceerde NH-Pop de Noord-Hollandse Popkanjers in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland. Deze nieuwe stimuleringsregeling voor popmuzikanten in Noord-Holland werd in 2021 al aan 33 acts uit de provincie toegekend.

Acts en bands kunnen een aanvraag doen van €500 voor een optreden via de ‘programmeringsregeling’ of €1000 euro voor een talentontwikkelingsproject om een ambitieus project te ondersteunen op weg naar de volgende stap in hun carrière, de zogeheten ‘makersregeling’. Dit doen zij samen met een poppodium uit hun regio. Dit podium is in het hele traject de partner en tevens de persoonlijke ambassadeur van deze act.

Er kunnen weer nieuwe plannen worden ingediend via www.nhpop.nl/popkanjers. Hier zijn ook de sluitdata voor de volgende rondes te vinden.