Popkanjers wordt toegekend aan acht acts

BABS GESCHAALD

Tientallen acts mochten al mooie projecten realiseren met behulp van de Popkanjers. Nu honoreert NH-Pop opnieuw de aanvragen van acht acts uit Noord-Holland.  De bijdrage in de programmeringsregeling gaat naar Lotte, Kopvoeter en Leznik, voor een optreden. Babs, Bryan Richard, Eva Serena, Max Poolman en Lorena + The Tide ontvangen een toekenning voor de makersregeling om een project te realiseren.

Noord-Hollandse Popkanjers

Op 1 april 2021 lanceerde NH-Pop , de Noord-Hollandse Popkanjers, in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland. Deze nieuwe stimuleringsregeling voor popmuzikanten in Noord-Holland werd in 2021 al aan 33 acts uit de provincie toegekend.

Acts en bands kunnen een aanvraag doen van €500 voor een optreden via de ‘programmeringsregeling’ of €1000 euro voor een talentontwikkelingsproject om een ambitieus project te ondersteunen op weg naar de volgende stap in hun carrière, de zogeheten ‘makersregeling’. Dit doen zij samen met een poppodium uit hun regio. Dit podium is in het hele traject de partner en tevens de persoonlijke ambassadeur van deze act.

Er kunnen weer nieuwe plannen worden ingediend via www.nhpop.nl/popkanjers. Hier zijn ook de sluitdata voor de volgende rondes te vinden.