INSAYNO

foto III
Podium: Patronaat
Tijdstip: 16:35 – 16:50

In Nasty Situations All You Need: Optimism. Oftewel, INSAYNO. Dit half Caribische, Half Nederlandse nieuwe tijdskind beschouwt zichzelf als een woordkunstenaar die rap en spoken word gebruikt als verlengstuk van zijn boodschap. Insayno staat voornamelijk bekend om zijn maatschappij kritische teksten en het aansnijden van onderbelichte thema’s. Zo is zijn muziek zelfs ter educatieve ondersteuning gebruikt tijdens tentoonstellingen in diverse musea.

Insayno heeft het record van 28 freestyle MC battles op zijn naam staan en heeft daarmee de meeste titels gewonnen in de gehele Benelux. Hij laat daarmee zijn voorgangers zoals Klopdokter en Surya achter. Ook won hij diverse talentenjachten waaronder in 2013 de ‘Grote Prijs Van Nederland Publieksprijs’. Insayno heeft diverse mixtapes, EP’s en videoclips uitgebracht die goed zijn ontvangen. Het werd daarom ook tijd om een ‘echt’ album uit te brengen.

Op 13 oktober 2016 kwam met een uitverkochte release party, zijn langverwachte debuutalbum “Dwaalspoor” uit. Deze plaat werd volledig geproduceerd door Tantu en bevat gastbijdrages van Raymzter, Brainpower, Nino, Gikkels, Rass Motivated (nu bekend als Rass King) en Rody Delorean. Het ontdekken van zijn ‘roots’ en kennismaking met zijn vaders kant van de familie, heeft er voor gezorgd dat hij een positieve groei heeft gemaakt. Zowel als artiest, als persoon.

Naast rapper, is Insayno ook een spoken word artiest, song writer en audio-engineer. Met zijn spoken word heeft hij al meerdere staande ovaties mogen ontvangen tijdens ‘Paginagroots’, ‘Woorden Worden Zinnen’, ‘I Speak’, ‘Late Night Poetry’ en het ‘Last Word Festival’. In 2017 heeft hij ‘House Of Poets’ op zijn naam gezet en won in dat zelfde jaar de ‘Van Dale Spoken Awards’ in de categorie ‘Lyrics’. Naast zijn woordkunsten houdt Insayno zich bezig met cinematografie en heeft hij onder andere video’s geproduceerd voor ImpactHub en Het Wereldnatuur fonds.