FARADAYS

FARADAYS_02_Horizontal-1024x736
Podium: De Vorstin
Tijdstip: 16:20 – 16:40

We zijn hier allemaal maar tijdelijk, net als sneeuwvlokken die door de winterlucht naar beneden dwarrelen. Dus nu we hier toch zijn: laten we dansen voordat we de grond raken.

Dromerige songs die je tegelijkertijd melancholisch en onoverwinnelijk laten voelen; onder de naam Faradays schrijft songwriter en natuurkundige Karindra Perrier aan haar elektronische indiepop. Alles wat de muzikante en wetenschapster doet is gedreven door nieuwsgierigheid, verwondering, en de drang om iets te ontdekken. Haar ‘Faradays’ zijn de dagen van creatieve afzondering waarin ze aan haar songs werkt in haar eigen ‘lab’: haar thuisstudio in een flatje in Overvecht.

Ze debuteerde met haar band begin 2018 met een vliegende start, slechts één song had Faradays nodig om een plekje te krijgen tussen de 3voor12 Popronde Talenten. Ze toerden door heel Nederland met meer dan dertig shows, onder andere als support van Blaudzun en The Japanese House. In 2019 brachten ze hun debuut EP uit, geproduceerd door Simon Akkermans (Mister and Mississippi, Binkbeats, Bombay), en haalden ze met de single Snow o.a. no 2 in de wereldwijde Hype Machine chart. 

Inmiddels is ze bezig aan nieuw werk, waarvoor ze flarden van klanken uit haar Indonesische roots haalt. Nadat ze oude cassettebandjes van haar moeder terug vond raakte ze geïnspireerd door de gamelan, de traditionele muziek van Indonesië. Maar verwacht geen wereldmuziek, want uiteindelijk heeft faradays een kloppend hart voor de ultieme popsong.