NHPOP logo

Morgenmiddag deelt branding expert Melanie Esther tips en trick over hoe je je als artiest heb beste online kan profileren in deze gekke tijd. Tijdens deze eerste Op Sleeptouw live stream sessie kan je ook zelf vragen insturen via de chat! Tune in om 16:00 in via de facebook live stream van P60 voor de sessie met aansluitend een optreden van Een Kasper.

De afgelopen tijd werkte Melanie Esther al mee aan ons project Op Sleeptouw en coachte ze onze masteracts en selectie in hun online profilering. Hier lees je meer over hoe dat ging:

Welke quote is je het meest bijgebleven van tijdens je deelname en waarom?
Eigenlijk de allereerste tip die ik mocht meegeven. Deze ging over hoe je jezelf/jouw act voorstelt. Wanneer je daar als act/artiest écht goed over na gaat denken, kom je direct al veel zekerder over en hoef je niet meer te zeggen ‘Ja, uhh… Wij zijn een bandje die.. ja popmuziek maken…’

Waarom vind je het leuk om mee te doen aan Op Sleeptouw?
Ik vond het tof dat Op Sleeptouw bestond uit meerdere coachingsessies voor de zelfde groep(en). Op die manier kon ik artiesten in een korte periode meerdere keren coachen in hun branding en social media.

Heb je zelf ook iets geleerd of ontdekt door je deelname?
Mijn deelname als coach aan het Op Sleeptouw traject heeft mij wederom laten inzien hoe branding en social media voor élke artiest anders is. Elk gesprek was anders en dat vind ik ook zo waardevol hieraan. Het is ook mooi om te merken dat artiesten zich dit beseffen tijdens coachingsessies.

Heb je toffe nieuwe muziek ontdekt van de deelnemende acts? Wat is je het meest bijgebleven? Je favo ontdekking?
Ik word altijd héél blij wanneer ik met een act praat en er veel meer (qua branding/socials ideeën) in ze blijkt te zitten, dan dat ik vond tijdens mijn socials analyse op hun account. Dit was echt bij elke act het geval en dat maakt het heel uitdagend en leuk om vervolgens samen te brainstormen over hoe dit verhaal dan óók online duidelijk kan worden.

Wil je een kleine tip meegeven vanuit jouw vakgebied?
Zorg dat je écht brainstorms inplant met jezelf of met je band over branding en social media. Wanneer je regelmatig je echt focust op deze onderdelen van je artiestschap, zul je zien dat het al meteen veel duidelijker én leuker wordt.

Gaan we binnenkort iets nieuws van je horen? Of ben je met iets tofs bezig dat je wilt delen?
Op mijn Instagram @xMelanieEsther deel ik Artist Tips video’s, korte video’s waarin ik tips deel over artist branding en social media en artiesten kunnen bij mij coachingsessies inplannen om te brainstormen over hun struggles en ideeën rondom hun branding en social media. Ik kom heel graag in contact met geïnteresseerden via Instagram of mail.

Laatste tip: ik hoop dat je in kunt gaan zien dat social media wel écht leuk kan zijn. Besef dat het een platform is waar jij jouw verhaal kunt delen met je ideale fans en doelgroep. Go for it!