MELL & VINTAGE FUTURE

mell-vintage-future-2-1024x683
Podium: PX
Tijdstip: 16:50 – 17:15

Toen twee veteranen in de muziek op het hoogtepunt van hun carrière een aantrekkelijke nieuwkomer met een geweldige stem tegenkwamen was er direct een een perfecte klik. Mell & Vintage Future zijn een Nederlands trio dat ‘rootsy’ rhythm ‘n blues en soul speelt. 

In haar relatief korte carrière verdiende Mell haar sporen met verschillende televisie optredens. Haar grote zangtalent trok de aandacht van Vintage Future, een producersduo dat onmiddellijk haar potentie inzag. 

Nico Brandsen (Hammond orgel/voetbas) is alom bekend voor zijn ‘edgy magic’ op vintage apparatuur. Hij werkte met de grootste Nederlandse artiesten – van Ilse de Lange tot Kane en Jan Akkerman. 

Ton Dijkman (drums) wordt beschouwd als een van Nederland’s beste muzikanten. Als sessie drummer heeft hij op duizenden platen gespeeld. Hij is al decennia de drummer van Nederlandse superster Marco Borsato. 

Mell & Vintage Future kwamen officieel begin 2016 in beeld. Ze begonnen met een geweldige serie singles waaronder ‘Call my name’, ‘Central Station’, ‘Forever’ en ‘Willin’’. Deze songs waren vaak te horen op de Nederlandse radio. In Mei 2019 kwam het debuutalbum uit op cd, vinyl en online (zes miljoen streams and counting…). 

Als globale referentie, denk Booker T & The MG’s ontmoet Sly & The Family Stone met een sprankel Adele en Janis Joplin. 

En geloof de ‘hype’…. Dit is echt nieuw en speciaal! 

Op dit moment (2020) spelen Mell & Vintage Future door het hele land en werken zij aan hun tweede album.